Våra Förskolor

Alexanderskolan består idag av fyra förskolor i centrala Stockholm

Våra Förskolor

Alexanderskolan består idag av fyra förskolor i centrala Stockholm samt en i Nacka

Vi har våra lokaler i vacker stadsmiljö där vi skapat förskolor för att väcka lust hos barnen att upptäcka leken, skapandet, kamratskapen och lärandet. Vi har vinnlagt oss om att skapa en verksamhet som inspirerar och ger liv.

På Kvarnholmen är förskolan under uppbyggnad och kommer succesivt att växa för att under 2017 stå helt klar. I dagsläget står det gamla Konsumhuset klart med fyra avdelningar.

Våra adresser är Västmannagatan 31, Skeppargatan 51, Saltmätargatan 11, Linnégatan 85 och Tre Kronors väg 2-12, Nacka.

Skeppargatan 51

Förskolan på Skeppargatan 51 kan ta emot cirka 30 barn i åldrarna 1 till 5 år fördelade på två avdelningar, Skepparen och Matrosen.

Lokalerna är vackert renoverade med olika spännande utrymmen för allt som ska hända barnen under deras vistelse hos oss. Förskolan ligger i gatuplanet, centralt på Östermalm.

Västmannagatan 31

Förskolan på Västmannagatan 31 kan ta emot cirka 24 barn i åldrarna 1 till 5 år fördelade på två ”syskonavdelningar,” en för de mindre och en för de större barnen. Vi har behållit charmen i de vackra lokalerna med högt i tak, parkettgolv och stuckatur. Ingången till förskolan sker direkt från gatuplanet.

Läget är centralt i Vasastaden med närhet till flera parker och grönområden.

Saltmätargatan 11

Förskolan på Saltmätargatan består av tre enheter på tre våningsplan med totalt sju grupper. Barngruppernas storlek varierar beroende på ålder och aktivitet. Lokalerna är stora, ljusa med många spännande rum och vrår som inbjuder till en spännande variation av aktiviteter. Rummen kan lätt ändra karaktär beroende på barns behov och kreativitet.

Saltmätargatan har också en liten innegård där barnen kan leka. Förskolan finns på Norrmalm i närhet till grönområden som Observatorie- och Tegnérlunden.

Linnégatan 85

Här finns stora ljusa och inspirerande lokaler som ger fantastiska förutsättningar för barns lek och utveckling.

Vi har härliga grönområden och Skansen inom gångavstånd. På Linnégatan arbetar vi åldersindelat och gruppernas storlek varierar utifrån ålder och aktiviteter. Linnégatan finns på Östermalm. På Linnégatan finns också Alexanderskolans kök, Alex Kök. Vi vinnlägger oss om att servera våra barn och pedagoger god och näringsrik lunch lagad från grunden av fina råvaror.

Tre Kronors väg 2-12, Nacka

I vårt ombyggda Konsumhus finns plats för cirka 70 barn fördelade på fyra avdelningar.

Lokalerna i två våningsplan är renoverade och ombyggda för att ge en stimulerande och inspirerande läromiljö.

Tre Kronors väg 2-12